عملکرد ذوب آهن؛ زیان خالص در مرز ۲ هزار میلیارد تومان
اقتصاد معاصر؛ در حالی که وضعیت ذوب آهن اصفهان نسبت به سال گذشته بدتر شده و این شرکت با کاهش سودسازی ۱۰۰ درصدی همراه بوده، اما این شرکت مدعی است که وضعیت در پایان سال سودده خواهد شد.
شرکت ذوب آهن اصفهان یکی از بزرگترین شرکتهای تولید محصولات مهمی همچون تیرآهن، میلگرد، کلاف و... است که در صنعت ساختمان نقش مهمی دارد.
شرکت ذوب آهن به علت تقاضای بالای بازار داخلی، عمده تیرآهن را در بازار داخل به فروش رسانده و در بازار صادراتی محصولاتی، چون میلگرد، کلاف، شمش و تیرآهن را به فروش میرساند.
شرکت ذوب آهن در سه ماهه اول سال ۲۹۰ هزار تن تیرآهن در بازار داخلی و تنها ۹ هزار تن در بازار صادراتی به فروش رسانده است.
مشکل اصلی ذوب آهن اصفهان، تبدیل سودسازی سال گذشته به زیاندهی در سه ماه اول سال جاری است.
درآمدهای عملیاتی این شرکت نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۳ درصدی مواجه شده و به ۱۱۶۳۸ میلیارد تومان رسیده است.
سود عملیاتی این شرکت که مبنای سنجش است نیز در سال قبل ۶۰۵ میلیارد تومان بوده که در سه ماه اول سال به زیان ۱۲۵۶ میلیارد تومانی تبدیل شده است.
نکته قابل تامل در صورت مالی ذوب آهن کاهش ۱۰۰ درصدی سود ناخالص نسبت به سال گذشته است که سود ناخالص این شرکت را از ۱۹۱۱ میلیارد تومان به ۹۳۸ میلیارد تومان رسانده که بسیار جای تامل دارد.
فعالیت این شرکت سال گذشته نیز با سود خالص همراه نبوده و زیان خالص ۱۰۶ میلیارد تومانی را ثبت کرده که در سال جاری با افزایش ۱۹ برابری همراه شده و زیان خالص آن به ۱۹۷۶ میلیارد تومان رسیده است.
ذوب آهن اصفهان در توضیح علت تغییر سودسازی به زیاندهی آورده است: «طی سه ماهه اول سال جاری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل قیمت هر واحد محصول اصلی شرکت دارای رشد ۸ درصدی بوده است، در حالی که از یکسو تمام متغیرها و اجزاء تشکیلدهنده بهای تمامشده شرکت هر واحد محصول اصلی (مواد، دستمزد و سربار) رشدی به مراتب بیشتر داشته است و از سوی دیگر به دلیل تعمیرات پیشبینی نشده بخش فولادسازی و همچنین کاهش زغالسنگ تحویلی از سوی معادن داخلی (طبس پروده) موجب کاهش تولید و سرشکنشدن بیشتر هزینهها و به تبع آن افزایش ۲٤ درصدی بهای تمامشده در مقایسه با دوره مشابه سال قبل شده است.»
در بخش توضیحی ذوب آهن برای سودسازی برای سال جاری آمده است: بر اساس اطلاعات گزارش تفسیری مدیریت (صفحه ۷٣ بخش ٤-٤ تحلیل حساسیت سود هر سهم)، در تمامی حالتها و مفروضات عملکرد سال مالی ١٤٠٣ شرکت با سودآوری (از ٣۵ ریال تا ۶۹١ ریال سود به ازای هر سهم) برآورد شده است؛ لذا با توجه به اینکه در سالهای مالی ١٤٠١ و ۱۴۰۲ و دوره ٣ ماهه نخست سال مالی جاری عملکرد شرکت منجر به تحقق زیان خالص گردیده است.
با عنایت به برنامههای شرکت مبنیبر تامین کمی مواد اولیه مورد نیاز، تامین کیفی و پایدار، تامین نسوز کیفی به منظور ارتقا عمر نسوز کنورتور حداقل تا ۶۰۰۰ ذوب، راهاندازی و بهرهبرداری از پروژه پاشش سرباره Slag Splashing و تامین، تعمیر و راهاندازی موتور و فن مکنده آگلوماشین، تامین پودر زغال مناسب با راهاندازی سیستم PCI، تامین به موقع قطعات و تجهیزات مورد نیاز و خرید آهن اسفنجی مورد نیاز و جایگزینی با قراضه در صورت عدم تولید آهن اسفنجی، باید دید که این شرکت میتواند وضعیت را تغییر دهد و به سودسازی برسد یا خیر.